4 september 2015

Uitleg gastouderopvang

Uw werk succesvol combineren met de zorg voor uw kinderen is en blijft een uitdaging. Gastouderopvang biedt uitkomst. Het maakt uw leven een stuk makkelijker en is nog voordeliger ook. Bovendien is het beter voor uw kind en is het een bijzonder flexibele vorm van opvang.

Beter voor uw kind

Onderzoek wijst uit dat kinderen zich meer op hun gemak voelen in de gastouderopvang dan in een kinderdagverblijf. Er zijn minder prikkels en dat geeft meer rust. Kortom: minder stress bij het kind, minder stress bij de ouders!

Voordelig

Gastouderopvang is een volwaardige vorm van kinderopvang. Daarom kunt u aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Het uurtarief voor gastouderopvang is bovendien lager dan bij een kinderdagverblijf. En u betaalt alleen de werkelijk afgenomen uren. Het financiële voordeel kan dus behoorlijk oplopen! U kunt uw toeslagen zelf berekenen met de rekenhulp toeslagen van de belastingdienst www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Alleen uren betalen die u afneemt

In de gastouderopvang betaalt u alleen voor de uren die u afneemt. Dat klinkt erg logisch, maar is niet zo vanzelfsprekend. Bij de meeste kinderdagverblijven betaalt u bijvoorbeeld per dagdeel. Omdat u een maand- of jaartarief betaalt, betaalt u veelal ook tijdens de vakantie gewoon door. Ook als uw kindje niet naar de kinderdagopvang gaat.

Flexibele haal- en brengtijden

In de gastouderopvang zijn de haal- en brengtijden minder strikt dan bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Je hoeft dus niet gehaast van je werk te vertrekken, omdat anders het kinderdagverblijf sluit.

Opvang als uw kindje ziek is

Gastouderopvang kan vaak ook doorgaan als een kindje ziek is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld opvang in een kinderdagverblijf of op een peuterspeelzaal.

Opvang in een veilige omgeving

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Daarom stelt de overheid kwaliteitseisen aan de kinderopvang. Een gastouder moet voldoen aan deze voorwaarden. Slechts dan wordt de gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen opgenomen en komt u als vraagouder in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Persoonlijke aandacht

Het grote voordeel van een gastouder is dat hij of zij niet op vijf plaatsen tegelijk hoeft te zijn en uw kindje dus veel persoonlijke aandacht kan geven. Zo kunnen gastouders u helpen bij de ontwikkeling van uw kind en ook is er meer ruimte voor spelletjes, knutselen en andere leuke dingen.

 Bekende mensen en omgeving

In de gastouderopvang komt uw kind dagelijks of wekelijks in een vertrouwde, bekende omgeving terecht en ziet hij of zij steeds hetzelfde gezicht. Dat geeft uw kind meer rust, waardoor het zich prettiger voelt.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: Contactpagina.

doedoe